dimarts, 8 d’octubre del 2013

DESMANTELLAMENT INMEDIAT DEL CASTOR

           Concentració demà 10 de Desembre "Rodeja el Castor"
Des de la Assemblea del 15-M de Castelló donem suport a la concentració  "Rodeja el Castor" que es farà demà en la Planta terrestre Ignacio Fernández Pérez a les 12hrs
 
NO DEIXEM QUE ES FACA NEGOCI EN LA TERRA I LO QUE CONTÉ! LA SEGURETAT DE LES PERSONES ESTÀ DAMUNT DELS INTERESSOS ECONÓMICS!
 

DESMANTELLAMENT INMEDIAT DEL CASTOR
Davant les costes de Vinaròs, a 22 kilòmetres, està situada la plataforma Castor, la finalitat de la qual és emmagatzemar gas natural a més de 1800 metres baix el nivell del mar, ja que ahí es troba una roca calcària porosa que pot acumular més de 1300 milions de metres cúbics de gas. Això és el que ens expliquen a la web del projecte. El que no ens expliquen del Castor ( que ha estat desenvolupat pel grup ACS, el qual presideix Florentino Perez) és el risc sísmic, o el risc de que s'allibere cru al injectar gas a pressió.
Els fets són els següents: durant tot el mes de Septembre s'han detectat més de tres-cents moviments sísmics; tot i que el ministeri d’indústria, energia i turisme va ordenar el cessament d'activitat de la plataforma el passat 26 de Setembre, els moviments sísmics s'han continuat produint, el més fort dels quals (4.2 en la escala Richter) va tindre lloc el passat dimarts, 1 d'octubre. Els experts apunten que el projecte Castor podria haver alterat l’equilibri geològic de la zona, provocant canvis en la pressió de l’aigua i posibles falles, que pogueren haver causat els fins ara 300 terratrémols.
Aquest magatzem, pressupostat en 500 milions ha acabat costant 1.300 milions d'euros. A més a més, l’empresa del projecte també té el dret a revertir la concessió a l’estat i rebre el valor net comptable com a indemnització, ja que el projecte va ser promogut per Indústria.
Una vegada més comprovem que en aquest sistema les personess no tenim cap interès ni cap futur, ja que ni la nostra seguretat està garantida. Les grans empreses energètiques tracten d’emmagatzemar el gas natural de la manera més econòmica possible per extraure un benefici major, sense importar si possen en risc el nostre territori i les nostres vides.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada